Lesactiviteit: Wat gaat er in je hoofd om?

Met dank aan Ilse Lijzenga

In een van mijn mentoruren heb ik mijn leerlingen het hoofd in laten vullen. Wat zijn je normen en waarden? Wat wil je bereiken? Wat vind jij belangrijk? etc. Dezelfde avond had ik een ouderavond en toen heb ik de ouders dezelfde opdracht laten doen, maar dan vanuit het perspectief van hun kind. We hebben de uitkomsten besproken en dan vooral gekeken naar wat zijn de belangrijkste verschillen en overeenkomsten.
We hebben de avond afgesloten met een compliment van de ouders aan hun kind. Dit schreven ze naast het hoofd wat ze hadden ingevuld. In de volgende les heb ik mijn mentorleerlingen de hoofden teruggekregen en ook met elkaar laten vergelijken.
Van zowel ouders als leerlingen kreeg ik positieve reacties. Een leuke invulling van een ouderavond, het helpt om je kind/leerling beter te leren kennen en leerlingen vonden vooral het compliment van hun ouders erg leuk.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.mentortijd.nl/lesactiviteit-wat-gaat-er-in-je-hoofd-om/

Geef een reactie