Lesactiviteit: Vakantieverhalen

De vakantie zit er al weer bijna op, tijd om vooruit te blikken naar die eerste mentorlessen!

Binnenkort beginnen overal leerlingen aan het nieuwe schooljaar, met vooral de zomervakantie nog in hun hoofd. Dat is een prima middel om contact te maken met je leerlingen, wij hebben enkele lesactiviteiten voor je geselecteerd:

  • Een snelle en leuke activiteit om alle vakantieverhalen een plekje te geven: de Vakantiebingo!
    Leerlingen krijgen allemaal een bingo-blad en verzamelen zo snel mogelijk verhalen van groepsgenoten.
  • Ben je bereid om wat meer tijd uit te trekken voor een iets rustigere start? Dan zijn de sterke vakantieverhalen wellicht iets voor jou. Er worden verhalen van de vakantie verteld, waarbij steeds één ding verzonnen is. Kun jij het raden?
  • Een activiteit die heel wat meer werk vraagt is het uitwisselen van vakantieverhalen via foto’s. Dit is vooral leuk wanneer je een mentorgroep al langer kent, dit kan ook in bijvoorbeeld de tweede schoolweek.
  • Wil je al direct aan de slag zonder in het verleden te blijven hangen? Kijk dan vooruit en leg goede voornemens vast met je leerlingen! Hang het zichtbaar op, zo heb je er een heel jaar voordeel van.
  • Als laatste een zakelijke start: geef je leerlingen direct een overzicht van het hele schooljaar zodat ze kunnen plannen. Maak er samen een rustig jaar van.

Heb je zelf een leuke activiteit om de vakantie mee af te sluiten en het jaar mee te starten? Laat het ons weten! 

 

Hoe dan ook, veel plezier dit jaar!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.mentortijd.nl/lesactiviteit-vakantieverhalen-2/

Geef een reactie