Lesactiviteit: De vragenpot

Een pot met vragen aan de mentor, de persoon met levenservaring.

tan_on_white_laguna_jarAls docent ben je gebaat bij een goed contact met je leerlingen. Als mentor heb je dit, misschien nog wel meer, nodig om je werk goed te doen.

Je bent, naast mentor, ook gewoon een persoon en iemand met (veel) levenservaring. Ook deze dingen zijn voor leerlingen interessant. Daarom is het de moeite waard om jezelf als persoon eens centraal te stellen deze week!

Zorg voor een pot, een doos of een kistje waar de leerlingen briefjes met vragen in kunnen stoppen. Iedere leerling schrijft een vraag op: deze vraag kan persoonlijk aan de mentor zijn, feitelijk over school gaan (aanpak van schoolwerk, leren, …) of vragen die een stukje levenservaring van de mentor vragen. Denk hierbij aan dilemma’s (hoe zou u dit doen?)

De leerlingen mogen kiezen om hun vraag anoniem op te schrijven.

Als mentor pak je steeds een briefje, leest de vraag voor en beantwoordt deze. Uiteraard begrijpen leerlingen dat je bij privé vragen niet antwoordt. Bepaal zelf hoe veel vragen je aan de orde stelt, soms kan er ook een groepsgesprek uit voortkomen. Bewaar de andere vragen voor een ander moment.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.mentortijd.nl/lesactiviteit-de-vragenpot/

Reacties zijn uitgeschakeld.