Lesactiviteit: Circus Freakshow

Een leuke manier om elkaar te leren kennen als je elkaar denkt te kennen!

A vector illustration of a circus background

Lesactiviteiten voor kennismaking zijn er genoeg te vinden. Toch is het af en toe ook leuk om met kennismaking bezig te zijn wanneer je elkaar al kent. Of, beter gezegd, wanneer je elkaar dénkt te kennen…

Circus Freakshow gaat over allerlei bijzondere dingen die leerlingen kunnen. Van je oren bewegen of je oogleden binnenstebuiten trekken tot jongleren met meerdere ballen of op je handen lopen. Dingen die aangeboren zijn, of aangeleerd.

Alles mag in dit circus, het heeft vooral als doel om elkaar eens op een andere manier te leren kennen. Wellicht zijn het nu juist de rustige leerlingen die de show stelen!

De activiteit is simpel: ga met de leerlingen in een kring staan en leg hen uit wat de bedoeling is. Dit kun je ook van tevoren doen zodat ze tijd hebben om na te denken.
Maak een rondje en geef iedereen de kans iets te tonen. Ze hebben ook de vrijheid om niets te doen en vooral te kijken naar anderen.

Wanneer er meerdere bijzonderheden in de groep zijn kun je hieraan koppelen dat leerlingen elkaar hun tricks leren, uiteraard met de voorwaarde dat het geen aangeboren bijzonderheid is maar ook echt te leren valt. Aan het einde van het uur kun je vragen of er leerlingen zijn die iets nieuws geleerd hebben en dit kunnen (en willen) tonen aan de groep.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.mentortijd.nl/lesactiviteit-circus-freakshow/

Geef een reactie