Lesactiviteit: Bingo!

Om het jaar lekker te starten halen we twee klassiekers uit het archief.

Je hebt ze al eens eerder gezien, onze bingo’s. Om na de zomervakantie lekker van start te gaan hebben we de Kennismakingsbingo en de Vakantiebingo nog eens voor je opgezocht:

Kennismakenbingo Kennismakenbingoprint

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kennismakingsbingo is een goede manier om leerlingen elkaar beter te leren kennen. Geef iedere leerling of per tweetal een bingovel, het doel is dat ze zo snel mogelijk bij ieder vakje een andere naam hebben staan. Zelf mogen ze niet op hun blad schrijven – als ze iemand gevonden hebben die een snaarinstrument bespeelt mag die persoon zijn/haar naam op jouw blad schrijven. We hebben ook een printversie toegevoegd die wat minder kleur bevat.
VakantiebingoVakantiebingoprint

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vakantiebingo is een variant op de kennismakingsbingo en kan goed gebruikt worden om vakantieverhalen uit te wisselen.

Geef iedere leerling of per tweetal een bingovel, het doel is dat ze zo snel mogelijk bij ieder vakje een andere naam hebben staan. Zelf mogen ze niet op hun blad schrijven – als ze iemand gevonden hebben die in een tent heeft geslapen mag die persoon zijn/haar naam op jouw blad schrijven. We hebben ook een printversie toegevoegd die wat minder kleur bevat.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.mentortijd.nl/lesactiviteit-bingo/

Reacties zijn uitgeschakeld.