Lesactiviteit: 24 Game

“24 Game” is een leuk intermezzo voor wanneer je merkt dat de concentratie even minder is. Ook kan de “24 Game” worden ingezet om samenwerking te bevorderen.

Het doel van het spel is om zo snel één of zo veel mogelijk sommen te bedenken waarop het antwoord 24 is. Alle getallen moeten gebruikt worden, ze mogen allemaal maar 1 keer gebruikt worden.

Klik hier om het document als pdf te downloaden.

Mogelijke manieren om met de kaartjes te werken:

  • Schrijf de 4 getallen van 1 kaartje op het bord of toon een kaart op het smartboard. Laat leerlingen zo snel mogelijk een som met als uitkomst 24 bedenken. De eerste verdient een punt.
  • Schrijf de 4 getallen van 1 kaartje op het bord of toon een kaart op het smartboard. Laat leerlingen in groepjes zo snel mogelijk een som met als uitkomst 24 bedenken. Het eerste groepje verdient een punt.
  • Schrijf de 4 getallen van 1 kaartje op het bord of toon een kaart op het smartboard. Laat leerlingen gedurende een aantal minuten zoveel mogelijk sommen met als uitkomst 24 bedenken. Iedere goede som levert 1 punt op.
  • Schrijf de 4 getallen van 1 kaartje op het bord of toon een kaart op het smartboard. Laat leerlingen in groepjes gedurende een aantal minuten zoveel mogelijk sommen met als uitkomst 24 bedenken. Iedere goede som levert 1 punt op.
  • Print of plastificeer de kaartjes en laat leerlingen in twee- drie of viertallen spelen. Leg een kaartje in het midden, de persoon die als eerste een som met als uitkomst 24 kan bedenken mag dit kaartje pakken en verdient een punt. Ga door tot alle kaartjes gespeeld zijn en tel de punten. Eventueel kunnen de winnaars van groepjes het nog tegen elkaar opnemen met moeilijkere sommen. (Het aantal stippen op de kaarten geeft de moeilijkheidsgraad aan)
Met dank aan Soner Günes

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.mentortijd.nl/lesactiviteit-24-game/

1 reactie

  1. Doelgroep: iedereen! Thanks Paul!

Geef een reactie