Inspiratiebeeld: Het geheim van gelukkige mensen

Dit artikel kwamen we tegen op successify, geschreven door Chiara Fucarino. Fotolia girl_smelling_sunflower-1

Er zijn twee soorten mensen in de wereld: mensen die ervoor kiezen om gelukkig te zijn, en zij die ervoor kiezen om niet gelukkig te zijn. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, komt geluk helemaal niet van roem, geld, andere mensen of (luxe) bezittingen. Het komt juist van binnen. De rijkste personen ter wereld kunnen ongelukkig zijn terwijl er buiten een dakloze kan liggen, glimlachend en tevreden met zijn leven. Gelukkig mensen zijn gelukkig omdat ze zichzelf gelukkig maken. Ze behouden een positieve blik op het leven en blijven tevreden.

De vraag is: hoe doen ze dat?

Het is eigenlijk vrij simpel. Gelukkige mensen hebben goede gewoonten die hun leven beter maken. Ze doen dingen ander. Vraag een willekeurig gelukkig persoon, en ze zullen de volgende antwoorden geven:…

1. Ben niet bezig met wraak nemen.

Gelukkige mensen snappen dat het beter is om te vergeten en te vergeven dan je negatieve gedachten je positieve te laten verdrijven. Wraak willen nemen heeft veel negatieve invloed op je welzijn, waaronder een verhoogd gevoel van depressie, angst en stress. Waarom zou je iemand die je onrecht heeft aangedaan controle over jouw gevoel laten hebben? Als je alle wraakgevoelens laat gaan zul je een helder geweten krijgen en genoeg energie om van de goede dingen van het leven te genieten.

2. Wees aardig tegen iedereen.

Wist je dat het wetenschappelijk bewezen is dat aardig zijn je gelukkiger maakt? Iedere keer dat je onzelfzuchtig handelt maken je hersenen serotonine aan, een hormoon dat je rustig en opgewekt maakt. Maar nog meer; mensen liefdevol en respectvol behandelen maakt dat je sterkere sociale relaties opbouwt.

3. Beschouw problemen als uitdagingen.

Het woord “probleem” komt niet voor bij gelukkige mensen. Een probleem wordt gezien als een tegenslag, een worsteling of een onstabiele situatie terwijl een uitdaging gezien wordt als iets positiefs. Een mogelijkheid, een taak, of een uitnodiging. Wanneer je een obstakel tegen komen, probeer het te zien als een uitdaging.

4. Express gratitude for what they already have.

Er is een gezegde: “de gelukkigste mensen hebben niet het beste van alles, maar maken het beste van wat ze hebben.” Je zal een dieper gevoel van tevredenheid ervaren als je blij bent met wat je hebt, in plaats van je bezig houdt met wat je allemaal wil.

5. Durf te dromen.

Mensen die durven te dromen behalen eerder hun doelen dan mensen die dit neit doen. Als je durft te dromen, breng je je geest in een geconcentreerde en positieve spiraal.

6. Maak je geen zorgen om de kleine dingen.

Gelukkige mensen stellen de vraag: “Doet dit probleem er over een jaar nog toe?” Ze begrijpen dat het leven te kort is om je bezig te houden met triviale zaken. Dingen van je schouders laten glijden maakt het gemakkelijker om van de belangrijke dingen in het leven te genieten.

Bou Meng7. Spreek positief over anderen.

Aardig zijn voelt beter dan gemeen doen. Hoe leuk roddelen ook kan zijn, het zorgt er vaak voor dat je je schuldig voelt. Positieve dingen over anderen zeggen bevordert positief denken en het niet-oordelen over anderen.

8. Verzin geen excuses.

“Wie geen fouten maakt, maakt meestal niets” is een mooi spreekwoord. Gelukkige mensen verzinnen geen excuses en geven anderen niet de schuld van wat zij fout doen. Ze erkennen hun fouten, dragen de verantwoordelijkheid en proberen het pro-actief aan te pakken.

9. Leef in het “nu”.

Gelukkige mensen zijn niet bezig met terugkijken naar het verleden of zich zorgen maken om de toekomst. Ze waarderen het ‘nu’. Ze kunnen zich verliezen in wat ze aan het doen zijn. Geniet en vergeet de tijd.

10. Sta iedere dag op dezelfde tijd op.

Is het je opgevallen dat succesvolle mensen vaak vroeg opstaan? iedere dag dezelfde tijd wakker worden stabiliseert je bioritme, verhoogt je productiviteit en maakt je rustig en stabiel.

11. Vergelijk jezelf niet met anderen.

Iedereen werkt op zijn eigen tempo, dus waarom zou je je vergelijken? Als je denkt dat je beter bent dan anderen krijg je een ongezond gevoel van superioriteit. Als je denkt dat je minder bent dan anderen voel je je slecht. Je zal gelukkiger worden wanneer je je op je eigen groei richt en anderen complimenteert met hun groei.

12. Kies je vrienden.

Ongeluk is niet graag alleen. Daarom is het belangrijk om jezelf te omringen met positieve mensen die jou steunen in het behalen van je doelen. Hoe meer positieve energie je om je heen hebt, hoe beter je je voelt.

13. Zoek geen bevestiging bij anderen.

Gelukkige mensen zijn niet bezig met wat anderen van hen vinden. Ze volgen hun hart zonder zich te laten overhalen om dit niet te doen. Ze begrijpen dat het onmogelijk is om iedereen tevreden te stellen. Luister naar wat mensen te zeggen hebben, maar zoek van niemand bevestiging behalve van jezelf.

14. Neem de tijd om te luisteren.

Praat minder, luister meer. Luisteren zorgt ervoor dat je gedachten open staan voor de wijsheid en visie van anderen. Hoe intenser je luistert, hoe rustiger je geest wordt en hoe tevredener je gevoel wordt.

15. Verzorg je sociale relaties.

Een eenzaam persoon is een ongelukkig persoon. Gelukkige mensen begrijpen hoe belangrijk het is om sterke, gezonder relaties te hebben. Maak altijd tijd om familie, vrienden en dierbaren te zien.

16. Mediteer.meditatie

Mediteren maakt je geest kalm en helpt je innerlijke rust te vinden. Je hoeft hier geen zenmeester voor te zijn; gelukkige mensen weten hoe ze hun geest kalm moeten maken als het nodig is,  waar ze ook zijn.

17. Eet gezond.

Ongezond voedsel maakt je traag, het is moeilijk om dan gelukkig te zijn. Alles wat je eet heeft effect op de kracht van je lichaam om hormonen aan te maken. Dit heeft weer effect op je humeur, energie en helderheid. Eet voedsel wat je lichaam in conditie houdt.

18. Beweeg.

Studies hebben aangetoond dat bewegen (sporten) je geluksniveau laat stijgen. Bewegen laat ook je gevoel van eigenwaarde groeien en geeft meer zelfvertrouwen.

19. Leef eenvoudig.

Gelukkige mensen leven niet in een rommelig uit omdat ze weten dat het overzicht hierdoor verdwijnt en het ze stress geeft. Sommige studies hebben aangetoond dat Europeanen veel gelukkiger zijn dan Amerikanen. Interessant is dat we in Europa kleinere huizen, eenvoudigere auto’s en minder spullen hebben.

20. Spreek de waarheid.

Liegen zorgt voor stress, tast je eigenwaarde aan en maakt je minder geliefd bij anderen. De waarheid zal je hiervan losmaken. Eerlijk zijn stimuleert je geestelijke welzijn en maakt je meer betrouwbaar. Wees altijd eerlijk en biedt hier nooit je excuses voor aan.

21. Houd de touwtjes in handen.

Gelukkige mensen hebben de mogelijkheid hun eigen doelen te bepalen. Ze laten zich niet door anderen vertellen hoe ze hun leven moeten leven. De touwtjes in handen hebben van je eigen leven zorgt voor positieve gevoelens en heel veel zelfvertrouwen.

22. Accepteer wat niet veranderd kan worden.

Wanneer je accepteert dat het leven niet altijd eerlijk is, zul je rust vinden. In plaats van je tijd besteden aan hoe oneerlijk dingen zijn kun je je beter richten op waar je invloed op hebt en dit in je voordeel veranderen.

Wij willen er hier nog eentje zelf aan toevoegen:

23. Deel.
Dingen delen met mensen is een goede manier om je te realiseren dat je maar weinig écht nodig hebt, het versterkt sociale relaties en geeft je een goed gevoel.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.mentortijd.nl/inspiratiebeeld-het-geheim-van-gelukkige-mensen/

Geef een reactie