Bird Bingo

Ga naar buiten, heerlijk!

De ‘Bird Bingo’ wijst zichzelf eigenlijk al wel. Je print voldoende bladen zodat iedere leerling een blad heeft. We hebben 6 verschillende versies gemaakt; allemaal met dezelfde vogels, echter in een andere samenstelling.

Geef iedere leerling een blad en benoem waar nodig de verschillen tussen enkele vogels. Zo heeft de Kauw een grijs oog en een grijze nek, waar de kraai dat niet heeft. Een Merel is ook zwart, maar valt op door de oranje snavel. Zo zijn er verschillende vogels die op het eerste gezicht op elkaar lijken – juist die verschillen worden belangrijk.

Benoem waar de wandelroute ongeveer langs gaat komen. Gaat het alleen maar om bebouwde straten, of is er een stuk bos of water op de route? De leerlingen proberen in te schatten hoe veel van de 25 vogelsoorten ze tegen kunnen gaan komen.

Wanneer de wandeling start, blijft de gehele groep bij elkaar. Iedereen heeft de mogelijkheid om dezelfde vogels te zien, als je maar goed oplet. Je kan een kleine prijs in het vooruitzicht stellen voor iedere Bingo, of gewoon lekker gaan wandelen!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.mentortijd.nl/bird-bingo/

Geef een reactie