BINGOBINGO!

Ja, waarschijnlijk ben jij én zijn je leerlingen klaar met dagen die alleen maar uit computers en school lijken te bestaan. En ja, waarschijnlijk zijn er ook de komende tijd nog beperkte mogelijkheden om het anders te doen.

Wij vonden online een fantastische Bingo-vellen-generator, die digitale bingovellen maakt. Op die manier kan je tijdens je mentoruur toch even iets doen wat niet zo veel met school te maken heeft.

Hoe hebben wij het aangepakt? Als je bij Qquest kijkt zie al een handig stappenplan staan en een document met daarin maar liefst 400 (!) vooraf gegenereerde, unieke url’s. Geef die aan iedere leerling eentje, zo kan je zelfs controleren of er geen ‘valse bingo’ ontstaat. Want wie een valse bingo heeft moet voor de webcam dansen op Baby Shark, of iets anders beschamends.

Online hebben we gebruik gemaakt van een online ballentrekker die weer digitaal te (scherm)delen is met de leerlingen. Wel even aanpassen naar 75 nummers en die Engelse mevrouw uitzetten.
In plaats daarvan kan je bij ieder getal een ‘Wist-je-dat-je’ roepen, check de site van Andree Hollander! Wist je bijvoorbeeld dat de hoogte van een tafeltennistafel officieel precies 76 centimeter hoog moet zijn? Of dat de menselijke wervelkolom 33 wervels heeft? En wat denk je van een voorschrift uit Venetië in de 14e eeuw dat bepaalde dat schepen uit andere landen 40 dagen (quaranta giorni) in afzondering gehouden moesten worden om verspreiding van besmettelijke ziekten, zoals de pest, te voorkomen? Daaraan danken wij ons woord quarantaine!

Allemaal leuk…. en de prijzen dan? Wij hebben gekozen voor’ uitslaapkaarten’, waarbij leerlingen een keertje een half uurtje later online konden komen. Maar ook een ‘webcam-uit-joker’ zal het vast goed doen.

Dus: online bingokaarten vind je hier.
Online Bingo spelen kan hier.
Kijk zeker voor de weetjes hier.

Veel plezier ermee!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.mentortijd.nl/bingobingo/