Unlock! Nog meer escaperoom-pret!

Unlock! is een verzameling escaperooms in de vorm van bordspellen. In één doos zitten 3 afzonderlijke verhalen met oplopende moeilijkheidsgraad. Iedere verhaallijn geeft genoeg te doen om met 4 tot 6 spelers tegelijk te ontdekken. Sowieso leuk om zelf te proberen, daarnaast geeft het een mooie activiteit om je leerlingen te laten ervaren.

Unlock! is weliswaar een bordspel-escaperoom, het maakt wel gebruik van een app die gratis te downloaden is. De app houd de tijd bij, geeft je strafpunten als je fouten maakt, voorziet je in de nodige hints en heeft zelfs enkele puzzels die voor wat afwisseling zorgen.

Een nadeel van Unlock! is dat de verhaallijnen vaak ruim een uur duren om te spelen, daarnaast kan het snel in de kosten lopen om voor een groep leerlingen verschillende spellen aan te schaffen. (Ook al zijn ze wel prima te hergebruiken omdat ze geen enkele kaart ooit hoeft te vouwen, knippen of op andere wijze vernielen).

Nu komt het goede nieuws: Unlock! heeft ook enkele gratis spellen online gezet! En nog beter: die duren vaak maar 30 minuten, waarmee ze ideaal in een lesuur te spelen zijn én te reproduceren zijn om een wedstrijdje onder leerlingen mee te doen wanneer iedereen dezelfde verhaallijn speelt. Check onderstaande link voor verschillende verhaallijnen.
Let op: zorg dat je de Tutorial print zoals die in het zip-bestand staat van The Elite. De Tutorial is voor alle spellen gelijk en is een speelse manier om de spelregels te leren. In één lesuur moeten leerlingen het lukken om de Tutorial te spelen en daarna zeker 1 andere verhaallijn.

Download hier de gratis escaperooms.

Alle verhaallijnen zijn helaas in het Engels, wat betekent dat de leerlingen in de App de juiste taal moeten kiezen. Op zich is er vrij weinig taal nodig omdat er veel visueel materiaal geleverd wordt.

Veel plezier!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.mentortijd.nl/unlock-nog-meer-escaperoom-pret/

Geef een reactie