Project: Maskers 3/5

 

 

 

 

 

 


Ontdekkaarten.

Maak groepen van 4 of 5 leerlingen of gebruik de groepjes van de Griekse Theekrans.
Voor deze oefening is het belangrijk dat leerlingen zich veilig voelen: maak duidelijk dat ze altijd de keuze hebben om niet te antwoorden op een vraag.

– De leerling met de meeste huisdieren pakt de eerste kaart. De leerling kiest om de vraag te beantwoorden of een volgende kaart te pakken. Wanneer de vraag beantwoordt wordt, volgen de tafelgenoten door dezelfde vraag ook te beantwoorden.
– Er hoeft niet gereageerd te worden op elkaars antwoorden, het mag wel.

Afhankelijk van de leeftijd en de ontwikkeling van de leerlingen worden vragen verschillend beantwoord. Leerlingen worden vaak op hun eigen niveau aan het denken gezet.

Bespreek na afloop klassikaal of er vragen / antwoorden zijn langsgekomen die leerlingen graag willen delen met de groep.

Voor de vragen hierboven heb ik een selectie gemaakt van de Ontdekkaarten. Dit is een set van nog meer kaarten, andere vragen kunnen uiteraard ook gebruikt worden.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.mentortijd.nl/project-maskers-35/

1 ping

  1. […] Tijdens de presentatie zitten de leerlingen in groepjes van 4 of 5 leerlingen, het kunnen dezelfde groepjes zijn als tijdens de Griekse Theekrans en de Ontdekkaarten. […]

Geef een reactie