Lesactiviteit: Wouter de Kwiskabouter

Wouter de Kwiskabouter is een prachtige trofee om leerlingen of tafelgroepjes voor laten strijden!
Door middel van een wekelijkse quiz kun je taal, rekenen, actualiteiten of een combinatie hiervan op een speelse manier aanbieden.
De quiz kan op verschillende manieren worden aangeboden:
– Bij meerkeuze vragen kan gewerkt worden met speciale quizkaarten met A-B-C-D. Ieder groepje krijgt een andere kleur kaarten. De vraag komt in beeld op het digibord met de antwoordmogelijkheden. Groepjes mogen overleggen en bij het signaal (belletje) moet het goede antwoord omhoog gehouden worden. De scores kunnen zo direct bijgehouden worden.
– Bij open vragen de leerlingen samen laten overleggen en het goede antwoord per groepje opschrijven. Briefje bij de docent inleveren en samen de quiz nog eens nalopen en het goede antwoord vermelden.
– Bij twee-keuze vragen (vooral in de onderbouw geschikt) iedere leerling een blauw blaadje en een groen blaadje geven. Leerlingen gaan achter hun stoel staan. Denken ze antwoord A (groen) dan groen omhoog, denken ze antwoord B (blauw) dan blauw omhoog. Wie het niet goed heeft gaat zitten tot er iemand over blijft.

De bedenkster, Kim, heeft haar “Wouter” helaas zien sneuvelen en zag al snel in Aart het KwisPaard een vervanger, zo kunnen ook Bert het KwisHert en zijn vele vriendjes een optie zijn…

 

Met dank aan Kim Hoofs

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.mentortijd.nl/lesactivitiet-wouter-de-kwiskabouter/

1 ping

  1. […] iedereen die Wouter de Kwiskabouter doet of wil gaan doen hebben we deze week een hele lading aan […]

Geef een reactie