Lesactiviteit: Space Race

Socrative Space Race

Met dank aan Reinier Geurts

Socrative is een handige en gratis website om vragen aan leerlingen te stellen of om een test/quiz af te nemen. De leerlingen kunnen via vele mobiele apparaten hieraan deelnemen en de resultaten zijn direct overzichtelijk te downloaden.

Okee, je moet wel even een account aanmaken. Dit levert je wel de mogelijkheid op om quizzen van tevoren te maken, te bewaren en te delen met je collega’s. Binnen Socrative is er een mogelijkheid genaamd” Space Race”, die bijvoorbeeld erg geschikt is voor Wouter de Kwiskabouter.

Het idee achter Space Race is zo veel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Bij ieder goed beantwoorde vraag gaat het ruimteschip van het team (maximaal 10 teams) een stap vooruit. Dit is heel leuk op een digibord te tonen waardoor de spanning alleen maar verder stijgt. Let wel op: het gaat niet om snelheid, ook al doet een groepje er langer over, het aantal goede antwoorden is waar het om draait. Wel kun je als mentor bijhouden wie er als eerste de meeste vragen goed heeft.

Er kan gekozen worden om vragen te stellen over actualiteiten, over schoolzaken of over algemene kennis waarbij ze leren effectief op internet te zoeken.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.mentortijd.nl/lesactiviteit-space-race/

Reacties zijn uitgeschakeld.