Lesactiviteit: Goede voornemens

Breng de voornemens van de leerlingen én de ouders samen!

Een nieuw jaar, een prima moment om dingen anders te gaan doen. Wellicht ga je met je leerlingen na de vakantie spreken over welke goede voornemens er allemaal bedacht zijn, wij hebben een manier om dit vorm te geven in je groep.

roze kleurstalenNodig: Verschillende kleuren kaartjes. Voor het gemak kun je ook naar de lokale bouwmarkt om er verf-stalen te halen.

Vraag aan alle leerlingen om een goed voornemen in gedachte te nemen. Leerlingen die geen goed voornemen hebben mogen ook een wijze raad voor anderen bedenken. Leerlingen kiezen een kaartje met een kleur die bij hen past en schrijven hier hun voornemen op, zonder de naam. Die mag eventueel op de achterzijde.

Mocht je binnenkort ouderavonden hebben kun je dezelfde kaartjes klaar leggen voor de ouders die aan het wachten zijn: ook zij krijgen de opdracht om een voornemen of wijze raad op te schrijven. Dit kan natuurlijk ook een raad zijn aan hun kinderen (en andere leerlingen).

Hang alle kaartjes netjes in de groep, of vraag een aantal leerlingen dit te doen. Zo krijg je een kleurrijk kunstwerk wat ook nog eens de moeite waard is om te lezen. Leerlingen die een voornemen hebben gesteld worden gesteund om dit vol te houden doordat het dagelijks in beeld is.

Veel plezier!

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.mentortijd.nl/lesactiviteit-goede-voornemens-2/

Geef een reactie